AUNS
Uguns zīme, nemiera un dinamikas pilna, kas izpaužas itin visā – arī ēšanas gaumē un paradumos. Auns arī maltītēm vēlēsies piešķirt „dinamiku” un papildināt savu ugunīgo temperamentu. Ēdieniem, ko viņš izvēlēsies, netrūks asuma, tie būs pikanti un sātīgi. Kulinārijas nodarbes ir svarīga Auna ikdienas sastāvdaļa, taču vēl svarīgāks ir ātrums, kādā ar ēdienu gatavošanu iespējams tikt galā.
Izvēle: fast-food, gaļas ēdieni, asas un pikantas piedevas.
VĒRSIS
Zemes zīme, kuras moto: saimniekošanai jābūt saimnieciskai. Viņš ir lielisks namatēvs vai namamāte, kam patīk sevi un ciemiņus palutināt ar kaut ko patiesi garšīgu. Vērša kulinārijas prasmes ir plašas, sākot ar vienkāršām, tradicionālām mājas receptēm un beidzot ar eksotiskiem ēdieniem, kuru pagatavošana prasa īstu mākslu un pacietību. Vērsis nenāks ārā no virtuves, kamēr nebūs panācis vēlamo.
Izvēle: miltu un konditorejas izstrādājumi, sakņaugi, smaržīgas garšvielas, eksotiskas mērces.
DVĪŅI
Daudz kustības un plašas intereses, kas izpaužas itin visā. Grūti iedomāties Dvīņus, kas sēž pie tradicionāli klāta galda un stundu ietur maltīti. Viņam allaž vajag izmēģināt kaut ko jaunu, turklāt vajag ātri. Dvīņu zodiaka zīmes pārstāvji dod priekšroku viegliem ēdieniem, kas nepārslogo organismu. Dvīņi dienas gaitā labprāt iekodīs te vienā, te citā vietā. Mazas uzkodas vai viegli eksotiski ēdieni būs tieši tas, ko viņi kārojuši.
Izvēle: veģetārie un rīsu ēdieni, pasta, nelielas uzkodas, kanape.
VĒZIS
Jūtīga Ūdens stihijas zīme, kas godā dzimtas tradīcijas, netiecas pēc novatorisma un labprāt dara tā, kā mājās bijis pieņemts gadu gadiem. Bieži vien Vēži visu mūžu nešķiras no mammas vai vecmāmiņas senajām receptēm. Ēdienu gatavošanai viņi pievērš lielu uzmanību un, ja nepieciešams, var virtuvē pavadīt teju vai visu dienu. Vēzis nav gatavu kulinārijas izstrādājumu cienītājs, viņš piedomās pie veselīga un līdzsvarota uztura.
Izvēle: veselīgi, svaigi produkti, zupas, kartupeļi, karbonāde, mājas ēdieni.
LAUVA
Kā saules bērns un karaliskā zodiaka zīme, Lauva pirmām kārtām ir prasīgs. Viņam svarīga ne tikai ēdiena kvalitāte un garša, bet arī atmosfēra un galda servējums. Uguns stihijas pārstāvis Lauva ieturas pamatīgi, viņam nepieciešama kārtīga porcija. Šīs zodiaka zīmes pārstāvjiem var piedāvāt gaļas ēdienus, kas kraukšķīgi apcepti, sagatavoti ar garšvielām un mērcēm. Tāpat viņš labprāt mielosies ar jūras delikatesēm.
Izvēle: olbaltumvielām bagāti produkti, cepta vai grilēta gaļa, retas garšvielas, jūras veltes, eksotiski augļi.
JAUNAVA
Šai zodiaka zīmei raksturīga analīze un kalkulācija un minētās īpašības attiecināmas arī uz darbošanos virtuvē. Jaunavas rūpīgi apdomās, cik veselīgs un lietderīgs ir konkrētais ēdiens. Un, ja vajadzēs – arī rūpīgi aprēķinās kalorijas. Tāpat arī pie kāda mazzināma ēdiena pagatavošanas Jaunava ķersies tikai tad, kad būs rūpīgi izstudējusi recepti. Bet... varbūt neķersies nemaz, jo viņas ēdienkarte ir visnotaļ askētiska.
Izvēle: vienkārši, svaigi, vitamīniem bagāti un veselīgi ēdieni.
SVARI
Svari ir estēti, kam patīk viss skaistais un izsmalcinātais. Šīs personības iezīmes attiecas arī uz kulinārijas jomu. Svari vairāk uzticēsies tam, ko viņi redz, nevis recepšu grāmatā nodrukātam apgalvojumam, ka konkrētais ēdiens ir vienkārši lielisks! Tāpēc pat visvienkāršākā maltīte Svariem sagādās prieku, ja porcijas un galds būs skaisti un gaumīgi noformēts. Šīs zīmes pārstāvji labprāt ietur vieglas maltītes.
Izvēle: nelielas porcijas un viegli ēdieni, fileja, putnu gaļa, jūras veltes.
SKORPIONS
Maltīte ir svarīga Skorpiona ikdienas sastāvdaļa. Viņam nepieciešama enerģija un spēks, taču ēdienreizes ne vienmēr tiek ievērotas. Kas attiecas uz maltītes izvēli, te Skorpions var būt neparedzams. Viņa gaumes robežas ietver gan askētisku, vienkāršu ēdienu, gan kārtīgu un sātīgu mājas maltīti, gan eksotiku. Skorpions neatteiksies eksperimentēt un nobaudīt kaut ko maz zināmu, tomēr virtuves lietās viņš vairāk ir teorētiķis.
Izvēle: ogļhidrātiem bagāti produkti, lapu dārzāji, eksotiskas piedevas, mērces, saldie ēdieni.
STRĒLNIEKS
Strēlnieks ir kustīgs – šodien te, rīt jau kaut kur citur. Tieši tāda pat ir arī viņa attieksme pret ēdienu izvēli. Viņš spēj lieliski orientēties dažādu zemju un kultūru virtuvēs, viņu vilina dažādība un eksotika. Grilēta gaļa vai zivs, suši vai kaltēti tomāti... Ēdienkartes ģeogrāfija ir plaša. Strēlnieks labprāt baudīs ēdienus, kas ir gaumīgi noformēti. Turklāt viņš labi saprot, ka kārtīga maltīte uztur enerģiju.
Izvēle: netradicionāli un eksotiski ēdieni, reti sastopamas garšvielas, grilēti produkti.
MEŽĀZIS
Mežāzim patīk kontrolēt situāciju. Ne tikai darbā vai ģimenē, bet arī virtuvē. Viņš ir gardēdis, kurš uzskata, ka ēdienam jābūt attiecīgi noformētam. Mežāzis ciena kvalitāti, pārbaudītas receptes un lietu kārtību arī uz galda. Uz eksotiskiem ēdieniem viņš skatīsies ar zināmām aizdomām. Labāk pārbaudīts bifšteks, nekā kaut kādas jūras ķemmītes... Turklāt Mežāzis izvērtēs, cik lietderīgi ir pavadīt laiku virtuvē.
Izvēle: tradicionāli sagatavota gaļa, dārzeņi, zupas, pēc sen pārbaudītām receptēm sagatavotas uzkodas.
ŪDENSVĪRS
Starp citām zodiaka zīmēm Ūdensvīrs izceļas ar novatorismu, tāpēc viņa ēdienkartē nereti ir jaunas un eksotiskas receptes. Ūdensvīrs nebīstas no eksperimentiem virtuvē. Ja kādā ceļojumā viņš būs nobaudījis neparastu ēdienu, tad, visticamāk vēlāk mājās mēģinās šo recepti izmēģināt. Ūdensvīra ēdienkarte ir daudzveidīga, viņš nepieturēsies pie gadiem pārbaudītām tradīcijām. Turklāt avangards būs arī galda un ēdiena noformējumā.
Izvēle: dažādu tautu un pasaules reģionu ēdieni, cepta gaļa, zivis un sezonas dārzeņi.
ZIVIS
Jūtīga zodiaka zīme. Un šo īpašību var attiecināt arī uz ēdienu izvēli. Ja Zivīm negaršo vai viņas nevar ēst kādu produktu, tad tas arī tiks ievērots. Zivīm nepatīk smaga vai trekna barība, taču viņas nav ļoti izvēlīgas. Zivis labprāt savā ēdienkartē iekļaus vieglus ēdienus, un, protams, jūras veltes. No neliela daudzuma parastu produktu Zivis pratīs pagatavot lielisku maltīti, jo viņām piemīt radoša pieeja itin visās lietās.
Izvēle: zivis un citi jūras produkti, salāti un augļi.
564 iesaka šo blogu