Kafija pēc horoskopa: kāda būs ideala recepte katrai Zodiaka zīmei.
Kafija ”Auns”
Sastāvdaļas:
4 ēdamkar. maltas kafijas
½ litra ūdens
1/3 tējkar. Iecukurota invera saknes
4 tējkar. Medus
Saldais krējums – pēc gaumes.
Pagatavošana:
Ingvēru sagriež mazos gabaliņos, ieliek katliņā, aplej ar ūdeni,
Karsēt līdz vārīšanai un paturēt dažas minūtes uz lēnas uguns (nevārīt)
Kafijas kannā malto kafiju un medu, aplej ar karsto invera šķidrumu, samaisa.
uzlikt vāciņu un paturēt bez vārīšanas 7-10 min.
Izkāst un saliet iepriekš uzkarsētās tasītēs
Pēc vēlēšanās var pievienot saldo kafijas krējumu.
Kafija „Vēris”
Sastāvdaļas:
1 tasīte svaiga espresso
30ml kokosrieksta liķiera
1 ēd.kar. saldā krējuma
Šķipsniņa rīvētu mandeļu
Pagatavošana:
Espresso ielej lielā krūzē, pievieno liķieri
Virsū uzliek saputota saldā krējuma cepurīti, apkaisa ar mandelēm.
Putukrējumu liek ar kaudzi, un vai to samaisīt vai kafiju dzert caur salmiņu – to izlemj tas, kurš dzers.
Kafija „Dvīņi”
Sastāvs:
1 tējkar.smalki maltās kafijas
1.5 tējkar. pūdercukura vai medus
200ml.karsta ūdens
1 daiviņa ķiploku
Pagatavošana:
ķiploku smalki sagriež un ieliek kafijas biezumos.
aplej kafiju ar karstu ūdeni
Pievieno pūdercukuru vai medu.
Pasniedz tūlīt, bez kavēšanās, citādi tiek zaudēta aromāta buķete.
Kafija „Vēzis”
Sastāvs:
1 ēd. Kar. Brūnā cukura
Naža gals vanilijs
Naža gals malta kanēļa
5 ēd. Kar. Maltas kafijas.
Pagatavošana:
Kafijas vārāmajā kausiņā „Turka” ieber brūno cukuru un liek trauku uz uguns
kad cukurs sāk karamelizēties, ielej ūdeni, pievieno vaniliju un kanēli un karsē līdz vārīšanai.
Noņem kausiņu no uguns un ieber kafiju, samaisa un atkal liek uz uguns.
Tikko uzmet burbuli, noņem un pasniedz galdā.
Kafija „Lauva”
Sastāvs:
600 g melnas, stipras kafijas
¼ tējkar. malta kanēļa
Naža gals malta muskatrieksta
2 ēd. Kar. Šokolādes sīrupa
½ glāzes putota saldā krējuma
2 ēd.kar. cukura.
Pagatavošana:
Gatavu, karstu kafiju samaisa ar pusi no dotā kanēļa daudzuma.
saputoto krējumu samaisa ar atlikušo kanēli, muskatriekstu un cukuru, vēlreiz uzputo.
karsto kafiju samaisa ar šokolādes sīrupu un salej tasītēs.
Virsū uzmanīgi uzliek putukrējumu cepurīti.
Kafija „Jaunava”
Sastāvs:
1 tase dubultā espresso
1 ļoti mazs čilī pipars
30ml tumšā ruma
1 ēd.kar. putukrējuma
Pagatavošana:
pagatavo dubulto esptresso
tasītē iegremdē čilī piparu un 7-8 sekundēm
kafijā pievieno rumu, samaisa
Virsū liek putukrējuma cepurīti un dzer caur salmiņu
Ja vēlas stiprāku kafiju, čīlī var paturēt ilgāk, līdz 1 minūtei.
Kafija „Svari”
Sastāvs:
1 tējkar. smalki maltas kafijas
200 ml ūdens (karsts)
05. tējkar. malta kanēļa
2 tējkar. ruma
3 gab.grauzdētas kafijas pupiņas
1 gab krustnagliņas
1 tējkar. cukura
Pagatavošana:
pagatavo vārošu melnu kafiju
tasītē ieber kanēli, rumu, kafijpupiņas, krustnagliņu un cukuru
Aplej ar karto kafuju
Apsedz tasīti un atstāj 3.5 minūtes ievilkties.
Kafija „Skorpions”
Sastāvs:
1 gab kaltēta apelsīna miziņa
1 citrona miziņa
1 kafijas krūzīte konjaka
4 tējkar. maltas kafijas
1 tējkar. medus
2 kafijas kausiņi „Turkas”
Pagatavošana:
Samaļ sauso apelsīna miziņu
citrona miziņu smalki sagriež un ieleik 1. kafijas kausiņā
.kausiņā ielej ūdeni, uzliek uz mazas uguns un uzkarsēt līdz vārīšanai.
kausiņā ieber kafiju, kas samaisīta ar apelsīna miziņu
Karsto citronu šķidrumu uzlej uz kafijas maisījumu.
Visu uzkarsē vēlreiz līdz vārīšanai un tūlīt salej tasītēs.
Kafija „Strēlnieks”
Sastāvs:
250 g kafijas, kas vārīta pēc klasiskās receptes.
4 ēd. Kar.šokolādes sīrupa
2 ēd.kar. tumšo ķiršu sulas
¼ tasītes saputota saldināta krējuma
1 ēd.kar.rīvētas šokolādes
2 gab iecukurotu ķiršu
Pagatavošana:
sajauc kafiju, šokolādes sīrupu un ķiršu sulu
salej divās tasītēs pa 17 g katrā
virsū rotā ar putukrējumu , rīvētu šokolādi un ķiršiem.
Kafija „Mežāzis”
Sastāvs:
1 tējkar. kardamona sēkliņu
4 tasītes auksta ūdens
6 ēd.kar.maltas kafijas
½ tasītes svaigu vai konservētu ananāsu
18 iecukuroti ķirši.
Pagatavošana:
kafijas traukā „Turka”sajauc kardamonu ar aukstu ūdeni un vāra 4-5 minūtes, pēc tam atdzesē un ieliek ledusskapī uz 1 stundu
škidrumu izkāš un tajā vāra kafiju
salej karsto kafiju tasēs un izrotā ar lieliem ananāsa gabaliem un ķiršiem
Vasarā lej lielās 300 gr glāzēs, pievieno ledus gabalus, pielj kafiju un izrotā ar augļiem.
Kafija „Ūdensvīrs”
Sastāvs:
tīrītas mandeles
Kolumbijas kafija
ūdens
Tējkar. mandeļu ekstrakta
Pagatavošana:
apcepina mandeļu riekstus apm. 10 min. Kamēr kļūst tumši brūni
atdzesētas mandeles rūpīgi sajauc ar kafijas pupiņām un samaļ.
Vāra kafiju – 1 ēd.kar. kafijas uz 200 ml ūdens
karstajā kafijā pievieno 0.5 tējkar. mandeļu ekstrakta (4-12 tasītēm)
Tālāk karsē kafiju līdz vārīšanai.
Kafija „Zivis”
Sastāvs:
2 tējkar.maltas kafijas
1 kardamona auglītis
1 krustnagliņa
Naža gals kanēļa
1 tējkar. cukura
Pagatavošana:
uzkarsē „Turkā” ūdeni līdz 1 burbulim un samazina uguns liesmu
ieber kafiju, rūpīgi samaisa, pievieno kardamona sēkliņas
pievieno krustnagliņu, kanēli un cukuru
Pakarsējiet 3 minūtes, kamēr lēni ceļas putas, bet neļaujiet uzvārīties. Tāpēc trauks pa laikam jāpaceļ un atkal jāliek karsēties.
Tikko kafija sāk kāpt augšā, tā noņemiet no uguns un ļaujiet dažas minūtes ievilkties.
Tulkojusi Ilona Kila no Мария Лизавенко, Woman.delfi.ua.
3728 iesaka šo blogu