Turpinājums.

       Par 4. čakru atbild planētas venēra un mēness (4, 7 un 11 māja) un daudzi to sauc par sirds čakru. Šī čakra parāda mīlestību, spēju piedod un mīlēt, līdz ar to šeit spēcīgu lomu spēlē planēta Venēra un tās aspekti, kas parāda mūsu mīlestības valodu pret citiem. Bet šeit vērā ir jāņem arī mēness, jo tas iet roku rokā ar venēru, kā cilvēks izrāda savu mīlestību, cik atvērts ir emocionāli, kā spēj uzticēties otram un dalīties. Mūsu spējai sajust otra cilvēka vajadzības ir nepieciešams darbināt mūsu mēnesi, kas ir pirmkārt spēt saprast un sajust savas vajadzibas un pēc tam arī otra cilvēka. Ja mūsu sirds čakra ir harmonijā, tad tas nedod nepārtrauktas šaubas par to vai otrs mūs mīl. Ja mūsu 2.čakra spēj eksistēt seksuālajās attiecībās bez mēness, tad 4. čakra jau vēlēsies emociju iesaisti. Jo tiem, kam sirds čakra ir līdzsvarā vienmēr pievērsīs uzmanību, cik liela piesaiste ir ar otru cilvēku arī emocionālā līmenī. Kas var būt grūti izdarīt, ja tšī čakra ir disharmonijā un šo var ne reti dzirdēt arī no pieaugušām mammām, kas saka, ka nespēj izveidot tālāk piesaistes attiecības ar saviem bērniem vai tuviem cilvēkiem. Kas bieži nāk līdzi no bērnības, kur nav iegūta šī pieredze veidot ciešas, emocionālas attiecības ar citiem, sākumā ar mammu (mēness). 

        Lai mēs būtu spējīgi mīlēt, būt atvērtiem pret citu mīlestību, tad būtu labi, ja mēness un venēra būtu bez izteiktām blokādēm. Jo par mēnesi atbild vēža zīme, kas ir par emocionalitāti, bezgalīgu mīlestību, bet par planētu venēru atbild zīme svari, kas mīl skaistas lietas, mākslu, mīl būt ar otru kopā, meklē mieru un harmoniju. Kas ir diezgan būtiski priekš tā, lai mēs varētu veidot veiksmīgākas attiecības. 4. māja atbild par mūsu dziļāko emocionālo būtību, spēju pieķerties savējiem, vietai, kur jūtamies visērtāk un nebaidāmies būt paši. 7. māja ir mazliet līdzīga planētai venēra, jo tas būs veids, kā mēs spējam veidot attiecības viens pret vienu, cik mēs ņemam vērā attiecībās otra vēlmes, intereses, cik mēs esam gatavi sadarboties. 11. māja būs vairāk par spējām veidot attiecības sociālajā pasaulē, grupās, cik ļoti mēs ticam savām vēlmēm un cerībām. Spējā būt caur savu sirds čakru vienotībā ar citiem. Un tas var būt ļoti ierasti, ka cilvēks māk un spēj veidot attiecības ar partneri, bet ar draugiem nē vai otrādi.

        Ja šī čakra ir pārlieku aktivizēta, tad emocijas var pārņemt visu dzīvi, kur rūpes par savējiem citiem jau var kļūt nogurdinoši. Līdz ar to var būt daudz sūdzību, sajūta, ka apkārt ir daudz stresa un viss ir emocionāli sakāpināts. Jo, ja sirds čakra ir pārsātināta, tad tas var dod grūtības atdalīt emocijas no sevis, līdz ar to uz daudz ko var būt grūtības paskatīties objektīvi. Ko bieži var redzēt cilvēkiem, kam mēness atrodas disharmonijā ar planētu venēra. Kas līdz ar to var veicināt nemitīgu apvainošanos, nerunāšanu, nepiedošanu otram par to, ka ir aizvainots un sāpināts.

     Ar traucētu 4. čakru var būt uzticēšanās problēmas, fiziski dod augstu asins spiedienu, elpošanas problēmas, sāpes rokās un plecos. It sevišķi, uzmanību vajadzētu pievērst šai čakrai cilvēkiem, kas jūtas bieži dusmīgi un stresaini. Jāmācās pateikties, pieņemt un novērtēt katru mazo sīkumu, ko otrs ir pacenties. Kas bieži nozīmē arī to, ka ir jāmācās piedot pašam sev un jāsūta dziedināšanas enerģiju sirds čakrai. Tam var palīdzēt arī zaļā krāsa, kas ir atrodama apkārt dabā. Doties pastaigās, strādāt pie puķu/dārzeņu audzēšanas, jebkas, kas ļauj sajust dabas spēku. Zaļi kristāli, kurus turot kreisajā rokā vai ieliekot kabatā pie sirds var palīdzēt uzņemt šo enerģiju. No ēteriskajām eļļām – roze, jasmīna, lavanda. Zaļie ēdieni – spināti, kāļi, brokoļi utt.

 

       5 čakra ES RUNĀJU- atbild planēta merkūrs un mājas 3/9. Šī čakra atbild par mūsu spēju komunicēt, runāt, rakstīt, kā mēs saņemam un nododam informāciju, kā organizējam ikdienu. 5. čakra var zaudēt līdzsvaru, ja mēs neizmantojam savas enerģijas potenciālu – runāt, dalīties ar informāciju. Jo enerģētiski cilvēkiem ir vajadzība paust kaut kādu savu skatījumu un redzējumu citiem. Bet dzīvē mums ir bieži tendence izdomāt savā galvā scenārijus un sižetus,kas ne reti ir subjektīvi, negatīvi scenāriji par to, ko domā otrs vai, kas patiesībā notiek realitātē. Tāpēc būtu svarīgi darbināt šo čakru pozitīvi, kas nozīmē: uztvert apkārtējo informāciju un saprast vai tā der vai nē. Spēt šķirot informāciju, neveidojot subjektīvus viedokļus, it sevišķi lasot informāciju sociālajos tīklos. Savukārt savstarpējā komunikācijā spēt brīvi komunicēt par to, kas īsti uztrauc, spēt klausīties otrā, lai sadzirdēt, spēt paskaidrot savas domas. Jo komunikācija kopumā ir dialogs, nevis nav monologs. Bet šī čakra bieži ir disharmonijā izteikti reliģiskiem vai kā citādi ar ļoti spēcīgu 9. māju. Kādā ziņā? Jo 9.māja ir par kopēju skatījumu, lielākām zināšanām un, ja cilvēks ļoti spēcīgi redz šo redzējumu (fanātiski), tad var būt grūtības ieraudzīt mazās lietas sev apkārt, līdz ar to šī enerģijas plūsma tāpat var būt traucēta. Kur enerģijas līdzsvaram var iet uz pretējo pusi – 3. māju un vienkārši paprasīt saviem tuvajiem radiem – Kā jums klājas? Kā jums iet? Paprasīt par vienkāršajām ikdienas lietām, kas notiek ikdienā. Parunāt par to, ko ir jaunu pilsētā nesen redzējuši, varbūt apmeklēt kādu vietējo izstādi, koncertu. Mācīties uzņemt citādāku informāciju, paskatīties uz daudzveidīgumu sarunā.

         Savā ziņā šī čakra ir saistīta arī ar kreativitāti, jo spēja nodot un dalīties ar idejām ir arī jāmāk, vai ielikt savu sakāmo rakstītajā. Tā ir spēja ielikt sevis izteikšanu vārdos un runāt par emocijām ar citiem. Ja šī čakra ir pārāk aktīva, tad tas var dot grūtības klausīties, vajadzību runāt pirms otrs ir pabeidzis sakāmo vai pārtraukt otra sacīto. Kas otram cilvēkam var traucēt izbaudīt sarunas vai pretēji klusēšanu arī, tad, ja būtu un gribētu, ko teikt. Var dot to, ka ir grūtības izteikt lietas, kas ir sirdī vai prātā. Piemērs, no dzīves, kur sieviete gudra, izglītota, ļoti daudz lasa un interesējas par dažādām lietām, jo gan merkūrs atrodas dvīņa zīmē, gan vispār raksturā ir diezgan izteikta gaisa stihija. Bet tiklīdz sieviete nonāk grupu diskusijās, darbā jāatbild uz e- pastiem, tā ir ļoti grūti to izdarīt, jo ir milzīga nepārliecība par to vai izteiksies pareizi. Ko dod merkūra kvadratūra ar saturnu. Viņa tā arī saka, ka izjūt problemātiku, tad, kad jāizsaka savs viedoklis, idejas vai ir jāizlemj, kā risināt problēmu. Kas līdz ar to traucē līdz galam izpaust sevi tā, kā patiesi vēlētos. Kas var dod arī zobu sāpēm (kas šai sievietei ir bijis ļoti problemātisks jautājums), saaukstēšanās, runas defekti, sāpoši kakli, vieglāk saķert gripu utt. Tā kā šo čakru saista ar garīgo auru, tad, ja viņa ir traucēta, tad arī aura būs neskaidra. Līdz ar to var palīdzēt atrašanās svaigā gaisā, tuvumā pie zilas krāsas, zilām debesīm. Vai arī iztēloties, meditēt, lai zilā krāsa iekļūst mūsos. Vilkt drēbes , rotas ar ziliem akcentiem. Iegādāties kristālus zilos, kas var palīdzēt atvērt šo čakru. No ēteriskajām eļļām var palīdzēt rozmarīns, eikalipts, kurus viegli iemasēt pie kakla. Ēdienā iekļaut vairāk zilos ēdienus, kā baklažānus, mellenes, upenes, melleņu tēju.

       6. Čakra – ES REDZU, par ko atbild mēness un jupiters, mājas 4 un 12. Šī čakra ir diezgan smalka, jo šeit strādā intuīcija, spēja sajust apkārtējās vibrācijas. Spējas saredzēt un atšķirt. Mēness ir planēta, kas saņem enerģiju, intuīciju, skaidrību, iekšējo apziņu. Savukārt jupiters ir planēta, kas raksturo optimismu un augstākas zināšanas. Enerģija, kas ļauj mums būt ticīgiem un uzticēties Visumam un saprotot, ka visam, ar ko saskaramies, ir savs mērķis. Jupiters ļauj mums nospraust augstākus mērķus, ļauj sasniegt vairāk, līdz ar to šīs divas planētas ir saistītas ar garīgumu. Caur mēnesi, 4. mājas tēmām mēs varam mācīties sajust enerģiju ap sevi. Man gan šeit vel gribētos likt 8. māju, jo arī tā ir māja, kas ļauj sajust citu cilvēku vibrācijas, enerģijas. Bet 4. māja vairāk par paša emocionālo pašsajūtu dziļi iekšā. 12. māja ir par mūzu zemapziņas procesiem, zivs zīmi, kas ļauj pielāgoties, kā arī uzsūkt apkārtējo vidi, enerģijas. Zivs ir tendēta uz palīdzēšanu, iztēli un fantāziju, kas ir saistītas ar šo čakru. Bet tāpēc šī čakra ir par to, ko mēs REDZAM, jo, ja tā ir bloķēta, tad mēs baidāmies uzticēties visumam, baidāmies palikt vieni, baidāmies ļauties iztēlei, citu palīdzībai un paši sniegt palīdzīgu roku. Kas var dod sajūtu, katram pašam ar visu jātiek galā. Kam viena no pazīmēm varētu būt nevēlēšanās kādam kaut ko dot - tāpat vien, neprasot atpakaļ. Bet, ja šī čakra ir līdzsvarā, tad nav grūtības palīdzēt otram, nav grūti dalīties un augt garīgi. Viegli sajust intuitīvi daudzas lietas sev apkārt, kas nozīmē, ka negatīvās ziņas un apkārtējie cilvēki vairs nevar ātri ietekmēt mūsu iekšējo pašsajūtu un redzējumu. Bet, lai mēs spētu augt garīgi un izprastu daudzas dzīves patiesības, tad tam bieži ir nepieciešama vienatne un to var dot mūsu 12. māja. Kad šī čakra ir harmonijā, tad tā ļauj daudz vairāk iztēloties, sapņot un ir vieglāk jebkuras vizualizācijas realizēt pēc tam dzīvē.

        Savukārt, ja šī čakra ir pārāk aktīva, tad tas var dod paranoiskas idejas, domāšanu, ātri pārveidojot lietas no vienkāršas situācijas uz negatīvu. Bailes no vienatnes, grūtības gulēt vai paranoiski sapņi. Grūtības uzticēties visumam, sajūta, ka katra lieta ir jākontrolē un jāvada pašam. Grūtības prasīt palīdzību citiem, kas var arī dot to sajūtu, ka visi par mani runā, pasaule ir pret mani, valsts vainīga, sajūta, ka grūti saprast realitāti. Var dot sajūtu, ka dzīvei un tam, ko dari nav īpaša nozīme. Pietrūkst kaut kāda īpaša motivācija, lai dzīvotu ar pilnu jaudu. Ātri var atrast skeptiskas lietas par dzīvi un grūtības atrast pozitīvo ikdienā un nākotnē. Ļoti bieži kā viens no rādītājiem var būt – sapņu neeksistēšana vai grūtības tos vispār atcerēties, kad pieceļamies. Jo tas var liecināt par blokādi mūsu intuitīvajā plūsmā, kas tālāk var bloķēt redzi, raisīt migrēnas, uztraukšanos un dažādas nervu saslimšanas. Jo šī čakra ir ļoti saistīta ar mūsu intuīciju un iztēli.

      6. čakra ir enerģija, kas ļauj būt harmonijā ar to, kāds esi un kāda ir tava loma pasaulē. Kas bieži ir redzēts cilvēkiem, kas saprot un izprot jēgu tam, kāpēc viņi ir šeit vai redzu jēgu no tā, ko dara. Kas visbiežāk ir redzēts cilvēkiem, kas kaut kādā veidā ir atraduši veidu, kā dod labumu citiem. Šai enerģijas blokādei šai enerģijai ļoti labi var palīdzēt jebkuras vizuālas meditācijas, jo iztēle ir piesaistīta šai čakrai. Censties ielikt savā iztēlē bagātīgas, indigo krāsas, kur iztēlojies, ka šī krāsa ieplūst starp tavām acīm. No ēteriskām eļļām tam var palīdzēt salvija, muskata, ciprese, patčūlija. Ieelpot viņas dziļi, iztēlojoties, ka viņas palīdz sadziedēt 6. čakras līmeni.

       7. ČAKRA – ES ZINU, atbild 8 un 12. māja, bet planētas Saule/Jupiters. Dzimšanas kartē saule parāda cilvēka patieso būtību, kādi ir viņa mērķi un vēlmes. Saule simbolizē arī pašapziņu un pašcieņu. Savukārt jupiters ir drusku garīgā planēta, kas ļauj cilvēkam saskatīt iespējas un savienoties ar dievišķo. Kāpēc pie šis čakras ir 8. māja? Jo šī māja ir diezgan grūti kontrolējama, jo dod krīzes, kritumus un pārmaiņas dzīvē/ personībā. Ja šī čakra ir līdzsvarā, tad dvēsele šeit spēj savienoties ar visumu. Palīdz saprast dzīves lomu šajā pasaule un ļauj saprast, ka mēs visi esam kaut kādā veidā savienoti. Ļauj mums realizēt mūsu iedoto potenciālu pasaulē. Savukārt, ja tā ir pārlieku aktīva, tad var dod nesaprotamu sajūtu par mūsu mērķi šajā pasaulē vai arī sāk uzskatīt sevi par guru, skolotāju un sāk dod visiem apkārtējiem neprasītus padomus, kas veicina daudzus un dažādus konfliktus. Jo var dod sajūtu, ka tieši mans spirutālais ceļš ir svarīgāks par citu izvēlēto ceļu, kas var dod to, ka cilvēks vai nu pārāk aktīvi uzbāžas citiem vai izolē sevi no draugiem un ģimenes uzskatot, ka tikai viņa garīgums ir tā vērts.

        Ja šī čakra ir bloķēta, tad dod sajūtu, ka grūti savienoties ar jebkādām augstākām zināšanām, spirutālo pasauli. Kas var iedot pat neticību - nekam. Kas var dod arī pārlieku uzticēšanos un koncentrēšanos uz savām spējām (pārlieku aktivizējot 6 un 2. māju), tas ir domājot pārāk daudz par to, kā nopelnīt/dabūt sev resursus, kā vadīt ikdienu sev apkārt. Bloķēta 7. enerģija var dot problēmas ar mandelēm, ādu, vēnām. Kā ari mentālas problēmas. Kad tā kļūst nelīdzsvarota, cilvēks var ciest no melanholijas un destruktīvām emocionālām sajūtām.

        7. čakra asociējas ar violetu un baltu krāsu, līdz ar to tās var palīdzēt līdzsvarot šo enerģiju. Meklējot to apģērbā, dabā vai uzzīmējot. No eļļām palīdz lavandas, kas palīdz atbrīvoties arī no galvas sāpēm, stresa un ļauj vieglāk relaksēties. No ēdiena mēģini ēst vairāk : baklažānus, mellenes, vīnogas.

 

 

 

 

 

 

 

Bloga sadaļas

Santa Gindra

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

267 iesaka šo blogu

Balsot